Малко са хората, които не обичат да гледат филми. Това ни релаксира, зарежда с енергия и разширява кръгозора ни.

Гледането на филми, от друга страна, е и идеално средство да подобрим английския си, и e приятно и полезно. Тренираме слуха си да разбира английска реч и различни акценти, може да тренираме произношението си и да разширим речника си c много полезни думи и изрази. Това е един чудесен начин да практикуваме слушане и разбиране и да научим нови думи.

  • Ако нивото Ви е начално, изберете филм който вече сте гледали на български

Когато познавате сюжета на филма, не се налага толкова да се концентрирате върху действието, това, което се случва на екрана, и ще можете по-добре да се фокусирате върху задачата да си подобрите английския.

  • Гледайте кратки откъси

Разбирам, че понякога гледането на филм и концентрирането в английската реч може да е натоварващо, така че е добре да започнете с с по 5 до 15 мин и най-добре със субтитри, защото те ще Ви помогнат по-бързо да свикнете с английската реч и по-добре да разбирате.

Първи вариант: Гледайте със субтитри на български.

Втори вариант: Гледайте със субтитри на английски

Най-добре е да гледате и да си записвате непознати думи изрази, интересни фрази, които да употребявате, когато говорите. Може да спрете филма и да ги вземете от субтитрите.

Не се тревожете, ако не разберете много или нищо от първия път. Слушайте отново и всеки път ще разбирате все повече и повече. Не подценявайте важността на опита и повторението.

Предлагам Ви една схема, алгоритъм за успешно гледане и учене на английски от филм:

  1. Гледайте със субтитри на български
  2. Гледайте със субтитри на английски
  3. Гледайте филма без субтитри в оригинал

Приятно гледане и учене!

Ако учите и се упражнявате, резултатите ще дойдат. Всеки може да научи език.

Надявам се, че тази статия  Ви е била полезна. Ако са Ви изникнали още въпроси, задайте ми ги, за да видим как аз бих могла да Ви бъда полезна.

Ако искате да започнете да учите английски, или да си подобрите нивото, или да усъвършенствате разговорния си английски, но не сте сигурни на кое ниво сте, подайте запитване за Безплатна консултация тук

https://cutt.ly/xTo3Haf

и ние ще се свържем с Вас, за да видим как можем да Ви помогнем, конкретно за Вас

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *