fbpx

5 лесни начина да учим и подобрим английския си неусетно и бързо, без да отделяме много време

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Колко щеше да е хубаво да разполагаме с толкова много време, за да седнем да си преговорим всичко на спокойствие, но имаме и други неща за вършене. Ако сте много натоварени и имате забързано ежедневие и много отговорности, Ви е трудно да отделите достатъчно време за учене на английски.

Но това не бива да Ви спира и все да отлагате, защото има лесни начини да се справите с този проблем и да напредвате с едно добро темпо. Вижте някои от тях:

  1. Например, докато отивате някъде, на работа, до магазина или просто тичате в парка. Запишете си на телефона един урок, аудио книга на английски или новите думи и слушайте. Може да сте отделили само 5 минути за това и да си мислите, че едва ли ще напреднете много, но все пак е по- добре редовно по 5 минути, отколкото дълго време нищо.
  2. Докато пиете кафето си сутрин. Е да, вместо във Фейсбук, ще научим бързо 5 нови думи, ще чуем записа от последния урок или ще си преговорим граматиката. Може да прочетете статия на английски по тема, която Ви интересува и ще Ви бъде полезна в работата А защо не и с Фейсбук, но на английски разбира се.
  3. Докато чакате на опашка – да платите тока, в магазина, пред кабинета на лекаря , докато чакате или пътувате в автобуса или метрото – златно време за учене на език. Само като си помислите, колко време прекарваме в чакане за нещо, защо да го губим?
  4. Някои хора имат повече енергия вечер и ако и Вие сте от тях, чудесен начин да подобрите уменията си по английски е да слушате любимия си изпълнител, група, новини, подкаст, докато готвите вечерята, разхождате кучето. Аз лично слушам новините на френски или английски, понякога докато чистя.
  5. Ако не сте намерили време за учене през деня, не забравяйте, че имате възможност да го направите преди да заспите. Легнете си, отпуснете се и изслушайте или гледайте нещо хубаво на английски.

Ако учите и се упражнявате, резултатите ще дойдат. Всеки може да научи език.

Надявам се, че тази статия  Ви е била полезна. Ако са Ви изникнали още въпроси, задайте ми ги, за да видим как аз бих могла да Ви бъда полезна.

 

Speaking lessons

Improve your Speaking skills and start speaking confidently!

Ако искате да започнете да учите английски, или да си подобрите нивото, или да усъвършенствате разговорния си английски, подайте запитване и ние ще се свържем с Вас, за да видим как можем да Ви помогнем конкретно за Вас

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Още от блога

Uncategorized

10 начина да научим английски по-бързо

1. Преговаряйте често! 2. Ученето на език отнема време. Имайте търпение и се придържайте към това. След време ще бъдете доволни, че сте го правили.

Езикът е прозорец към света!

Все още не сте сигурни кое обучение е най-подходящо за Вас?