Колко щеше да е хубаво да разполагаме с толкова много време, за да седнем да си преговорим всичко на спокойствие, но имаме и други неща за вършене. Ако сте много натоварени и имате забързано ежедневие и много отговорности, Ви е трудно да отделите достатъчно време за учене на английски.

Но това не бива да Ви спира и все да отлагате, защото има лесни начини да се справите с този проблем и да напредвате с едно добро темпо. Вижте някои от тях:

  1. Например, докато отивате някъде, на работа, до магазина или просто тичате в парка. Запишете си на телефона един урок, аудио книга на английски или новите думи и слушайте. Може да сте отделили само 5 минути за това и да си мислите, че едва ли ще напреднете много, но все пак е по- добре редовно по 5 минути, отколкото дълго време нищо.
  2. Докато пиете кафето си сутрин. Е да, вместо във Фейсбук, ще научим бързо 5 нови думи, ще чуем записа от последния урок или ще си преговорим граматиката. Може да прочетете статия на английски по тема, която Ви интересува и ще Ви бъде полезна в работата А защо не и с Фейсбук, но на английски разбира се.
  3. Докато чакате на опашка – да платите тока, в магазина, пред кабинета на лекаря , докато чакате или пътувате в автобуса или метрото – златно време за учене на език. Само като си помислите, колко време прекарваме в чакане за нещо, защо да го губим?
  4. Някои хора имат повече енергия вечер и ако и Вие сте от тях, чудесен начин да подобрите уменията си по английски е да слушате любимия си изпълнител, група, новини, подкаст, докато готвите вечерята, разхождате кучето. Аз лично слушам новините на френски или английски, понякога докато чистя.
  5. Ако не сте намерили време за учене през деня, не забравяйте, че имате възможност да го направите преди да заспите. Легнете си, отпуснете се и изслушайте или гледайте нещо хубаво на английски.

Ако учите и се упражнявате, резултатите ще дойдат. Всеки може да научи език.

Надявам се, че тази статия  Ви е била полезна. Ако са Ви изникнали още въпроси, задайте ми ги, за да видим как аз бих могла да Ви бъда полезна.

Ако искате да започнете да учите английски, или да си подобрите нивото, или да усъвършенствате разговорния си английски, но не сте сигурни на кое ниво сте, подайте запитване за Безплатна консултация тук

https://cutt.ly/xTo3Haf

и ние ще се свържем с Вас, за да видим как можем да Ви помогнем, конкретно за Вас

Speaking lessons

Improve your Speaking skills and start speaking confidently!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *