fbpx

10 начина да научим английски по-бързо

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

1. Преговаряйте често!

2. Ученето на език отнема време. Имайте търпение и се придържайте към това. След време ще бъдете доволни, че сте го правили. Ако учите и се упражнявате, резултатите ще дойдат.

3. Мислете и действайте като малко дете. Може да е трудно, но е изключително важно за Вашия успех при научаването на език. Тренирайте ума си да мисли простичко на новия език и не се страхувайте да правите грешки и че може да изглеждате глупаво. Ако постоянно се тревожите как звучите или какво си мислят хората, когато се опитвате да говорите, тогава Вие ограничавате успеха си.

4. Отделете си поне половин час на ден, за да учите и практикувате. Езикът трябва да се учи по малко, но постоянно. Прекаленият обем информация и бързането ще затруднят всяко усилие да се научи езика. За разлика от други предмети, чуждите езици трябва да се практикуват всекидневно, за да бъдете успешни.

5. Потърсете добри учители и учебни материали. Това е много важно. Един добър учител ще гарантира Вашия успех.

6.Направете си план за учене. Записвайте новите думи в специална тетрадка, използвайте ги в изречения и се опитайте да ги използвате поне три пъти,когато говорите.

7. Гледайте филми със субтитри на английски, телевизия, четете книги, вестници и списания.

8. Ако се чувствате нервни, когато говорите на английски, поемете си дълбоко въздух 2 пъти. Ще говорите по-добре, когато сте спокойни.

9. Намерете удобно, тихо място, където да учите. Така ще се фокусирате на 100%.

10. Преговаряйте! Преговаряйте! Преговаряйте!

Още от блога

Uncategorized

10 начина да научим английски по-бързо

1. Преговаряйте често! 2. Ученето на език отнема време. Имайте търпение и се придържайте към това. След време ще бъдете доволни, че сте го правили.

Езикът е прозорец към света!

Все още не сте сигурни кое обучение е най-подходящо за Вас?